Allmänna villkor för att handla på Edet farm foder&häst webshop. Man måste vara fyllda 18 år för att handla här i webbshopen.

Priser är angivna i svenska kronor inklusive moms. Man kan markera om man vill se pris exklusive moms. KONTAKTA OSS VID SKRYMMANDE OCH TYNGRE VAROR SÅ FÅR NI BESKED OM EVENTUELL FRAKTKOSTNAD.

Naturligtvis kan ni hämta era varor här på Edet farm också. Då slipper ni ev fraktkostnad.

Leverans sker inom 10 mil i första hand med vår egen bil Foderbussen. Ni kan även välja andra leveranssätt.  

Fraktalternativ. Foderbussen fraktfritt vid köp för 1000 kr och mer.  Undantag skrymmande varor. Vi skickar även med Bussgods och andra aktörer som Schenker och DHL. Fraktfritt vid 1000 kr. Vid skrymmande gods enligt ö.k.

Helpall och storsäck foder kan skickas direkt till kund från centrallager med Schenker. Normalt ingår frakten i priset. Kontakta oss för mer info.

Fem pallar Stallpellets kan vi skicka direkt från cenrallager till kund. Frakten ingår i priset.

Leveranstider normalt 1 - 5 dagar om varan finns i lager. I övrigt försöker vi ordna leverans snarast möjligt.

 

Reklamationer. Om din vara skulle vara skadad eller felaktig ska du reklamera den inom 10 dagar. Då står vi för returfrakten om varan är felaktig eller felexpedierad. När vi fått tillbaka varan och det visar sig vara en godkänd reklamation lagas den eller byts ut mot ny vara och i andra hand om varan t.ex. är slutsåld betalas pengarna tillbaka. 

Skadade paket. När du tar emot varan är det viktigt att kontrollera om det finns några yttre skador på det. Är det skador skall transportören skriva det på fraktsedeln och med sin signatur skriva under. Detta måste göras för att vi skall kunna ersätta transportskadat gods. . 

Förändringar av villkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra våra villkor utan varsel. För dig som kund är det viktigt att du tar del av våra villkor. Det är priser och villkor vid köptillfället som gäller. Vi följer svensk konsumentlagstiftning.

Personuppgifter. Vi är ansvariga för att behandla era personuppgifter som ni lämnar till oss enligt personuppgiftslagen. All info stannar inom företaget och inom Payson.

Vid eventuell tvist regleras detta genom ARN, ALLMÄNNA REKLAMATIONSNÄMNDEN. Vi följer deras rekommendationer. www.arn.se

Kontakta oss gärna vid fler frågor på vår kundservice 070-3412944. info.edetfarm@telia.com

 

Betalning med Payson. Använd Payson för att enkelt och tryggt betala till oss med VISA, MasterCard eller internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank). Läs mer om Payson här: www.payson.se

Payson erbjuder även faktura och delbetalning samt SMS betalning.

PaysonFaktura Om du väljer

PaysonFaktura så tillkommer en avgift om XX kr. Betalningsvillkor är 14 dagar och fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger. För att betala mot PaysonFaktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.”

Information om ångerrätt
“Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.”

Information om pantsättning
“Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.”